Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság azt a két férfit, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy tavaly novemberben kézigránátot dobtak egy család házába - írja a Hírszerző. A rendőrség pénteken vette őrizetbe a két férfit. A bíróság egyelőre egy hónapra előzetes letartóztatásban helyezte őket. A vasárnapi döntés indoklása szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsítottak tagadják, hogy ők dobták a kézigránátot a házba. A bíróság szerint ha szabadlábon védekezhetnének, esetleg befolyásolnák a tanúkat, vagy bizonyítékokat tüntetnének el.

A meggyilkolt házaspár rokonai azt mondták szombaton, hogy egy kutya miatt támadhatták meg azt a családot, amelynek házába kézigránátot dobtak tavaly Pécsett. Azt állítják, hogy a megölt férfi kutyája elszabadult, és átszökött a feltételezett támadó portájára, ezt akarták megbosszulni. Ezt az információt azonban a rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Ha a két gyanúsított bűnössége beigazolódik, akár életfogytig tartó fegyházra is ítélhetik őket.

Pécsett tavaly november 18-án késő este dobtak be egy kézigránátot egy család házának ablakán. A városszéli házban öten voltak: a középkorú pár és három gyerek. A robbanásban a férfi és annak élettársa meghalt. A három gyerek közül ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket sokkos állapotban szállították kórházba. A meggyilkolt férfi autókereskedéssel foglalkozott.

Forrás: Független Hírügynökség - Hírszerző

Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése