Mint arról beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc a bécsi Tina Turner koncerten járt, mellyel a Fidesz (és persze akkor már a KDNP) mélységes felháborodását is kiváltotta. (Ugyebár amúgy is sok van már a rovásán..) Néhány részlettel egészítjük ki a korábbi bejegyzést.

"Először is nagyon szomorú, hogy amikor Gyurcsány Ferenc egy estét külföldön tölt, az ellenzék számon kér és ítéletet mond, ahelyett, hogy a nyilvánvaló "legalább addig sem tett kárt az országban" poént sütné el." - írja a Képviselő Funky. „Akkor, amikor mindenkitől lemondást vár el, megértést vár el akkor mégis, hogy van ahhoz képe, hogy ezt megtegye?” - mondta Bernáth Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A Magyar Nemzet felháborodása kép- és videógalériával készült a cikk illusztrálásához, valamint azt is megszellőztette, hogy a helyszínen volt Bárdos András is. A TV2 pedig rögtön úgy érezte, hogy ezt tisztáznia kell, így a Magyar Nemzetet egy inkriminált cím eltávolására kérték és leszögezték, hogy a miniszerelnök és az újságíró csak a büfében futottak össze. (Mellesleg nyaralni már volt együtt a Gyurcsány-Dobrev és a Bárdos-Máté házaspár, szóval meglehetősen meglepő lett volna, hogy együtt mentek volna a "rocknagymama" bulijába".)

Kiemelendő a frissített posztban még Daróczi Dávid roppant szellemes kulturális érzékenysége. A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök azt kéri a fideszes politikusoktól, hogy adjanak útmutatást, mi az, amit a kormányfő válság idején tehet, és mi az, amit nem. Feltette a kérdést: lehet-e válság idején moziba, színházba, koncertre menni? Hogy ha színházba kíván menni a miniszterelnök, akkor milyen darabokat nézhet meg, és milyeneket nem: megnézheti-e például Woody Allen egy darabját, vagy kizárólag a Bánk Bánra mehet el? A kormányfő arra is kíváncsi, hogy ha koncertről van szó, akkor elmehet-e Tina Turner koncertjére, vagy kizárólag az Eddára. Ebben szeretne részletes útmutatást kapni a miniszterelnök a Fidesz képviselőitől - közölte. Hangsúlyozta: ha ez a javaslat megérkezik, utána lehet érdemben válaszolni Bernáth Ildikó fideszes képviselő felvetéseire is, aki azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát. Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök bécsi útja került-e pénzbe az adófizetőknek, a kormányszóvivő azt válaszolta: Gyurcsány Ferencet a jogszabályok alapján, védett állami vezetőként éppen úgy védik a világ minden pontján. Ez nem jelentett többletköltséget - szögezte le.

A bécsi kiruccanás a Magyar Nemzet számításai szerint akár 60 000 Forintos költséget is jelenthetett Gyurcsány Ferenc számára!

Forrás: Képviselő Funky, Index, Magyar Nemzet, MSZP
Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése