A Magyar Televízió által felkért öttagú "szakmai zsűri" elsőként a tinisztár Markot, és a Vigyen a szél című dalt választotta versenydalnak az idei Eurovíziós Dalfesztiválra. A tévés személyiségekből és zeneipari rókákból álló zsűri – Szulák Andrea, Gundel Takács Gábor, Harsányi Levente, Szűts László és Lengyel Zsolt – által választott dal szerzője a svéd Figge Boström, aki egyebek között a Westlife, az Ace Of Base és az Alcazar számára is írt dalokat. Szulák Andrea szerint a dal "rendkívül dinamikus, fiatalos, az előadó fiatal kora ellenére elért eredményei pedig garantálják, hogy biztosan helyt tud állni a nemzetközi porondon is", míg Lengyel Zsolt televízió főrendező úgy fogalmazott, hogy "a válogatás során az volt a fő szempontunk, hogy a magyar versenydal megfeleljen a mai európai zenei ízlésnek és a speciális eurovíziós trendeknek, továbbá alkalmas legyen arra, hogy erős színpadi produkcióként jó helyezést érjen el Moszkvában".

A visszalépett Mark. A képet még a Madame Tussaude is megirigyelhetné.
(forrás: lightmedia.hu)

Mark azonban hivatalos sajtóközleményben mondta vissza a felkérést, ugyanis tudomására jutott, hogy a szakmai zsűri által kiválasztott dal már szerepelt egy svéd televíziós műsorban, amiről azonban sem Mark, sem menedzsmentje nem tudott. "Az Eurovizió szabályzata szerint a versenydalok korábban nem szerepelhettek nyilvánosan sem színpadon, sem televízióban. Figge Boström jegyzi szerzőként az eredeti felvételt, és Mark verzióját is, ezért plágiumról nem lehet szó" - áll még a közleményben. Mark tehát visszalép a jelöléstől.


A szakmai zsűri későbbi ülésén úgy döntöttek, hogy Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színésznője utazhat Moszkvába májusban, ahol a Magányos csónak című dalt énekli majd az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. Tompos Kátya 1983-ban született, és egyszer már megnyerte a Színművészeti Egyetem dalversenyét, most pedig Magyarország képviseletében indulhat az Eurovíziós Dalfesztiválon, melynek két elődöntőjét és döntőjét május közepén rendezik Moszkvában. A Magányos csónak című dal a Valami Amerika 2 filmben már elhangzott.


forrás: quart.hu

Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése