Majdnem megölt egy nőt, két rendőrt pedig megsebesített.

Meglőtték Travist (15), aki manapság mint házicsimpánz tengette a napjait, ám korábban nagyobb érdeklődés övezte. Reklámfilmekben szerepelt, például a Coca-Cola arca is volt. Ezen kívül, mint egy jó és okos majomhoz illik, fogat mosott, számítógépezett, de még bort is ivott a képernyőn.

Travist, aki anno egyébként karcsú volt, ám öreg éveire 89 kg-ra hízott, azért kellett lelőni, mert kiszökött gazdája (egy 70 éves néni, aki fiaként nézett a csimpánzra) házából, barátnőjét letámadta, fejét pedig durván a földbe csapkodta. Őt azóta is kritikus állapotban ápolják a stamfordi kórházban, Connecticutban.

Kést ragadott

Az özvegy Herold asszony ezután kést ragadott, és mivel nem tudta jobb belátásra bírni az állatot, többször megsebezte, majd rögtön hívta a szerveket. Az amúgy békés és játékos majom elszökött az erdőbe, közben kiértek a mentők és a rendőrök, ám előbbiek addig nem tudták nyugodtan ellátni a sérültet, amíg Travis szabadon garázdálkodik. Szerencsére hamarosan visszajött.

Nem akarták lelőni, azonban két rendőrnek is nekitámadt, és sarokba szorította az ilyen helyzetben idegenül mozgó rend őreit, így nem volt más választásuk kénytelenek voltak megsebesíteni.

De hogy mennyire szoros kapcsolat van ember, és majom között, jól mutatja, hogy a gyilkos golyókat eleresztő alkalmazott teljesen depressziós lett, nagy trauma érte.

Kép és szöveg: 5perc.hu
Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése