Jan Slota, a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert szlovák pártvezér ezúttal egy rendőrnőt sértegetett a pozsonyi parlament garázsában.

"A belügyminisztérium nyilvánosságra hozta az incidens vizsgálatának eredményeit. A rendőrnő nem engedte be Slota sofőrjét a parlament garázsába engedély nélkül. „A rendőrnő a belső szabályzattal összhangban járt el“ – mondta Erki Tomáš, belügyi szóvivő.

Slota utólagosan azzal vádolta Novákovát, hogy a rendőrnő nem teljesítette kötelességét a parlament garázsában. A pártelnök most sem sajnál semmit, bár a vizsgálat eredménye egyértelműen ellene szól. „Az elnök úrnak nincs miért bocsánatot kérnie a rendőrnőtől“ - mondta a Pravdának hétfőn Jana Benková, az SNS sajtótitkára.

A nemzeti párt elnöke még mindig azt állítja, hogy nem volt vulgáris a rendőrnővel, legfeljebb megemelte kissé a hangját. „Kitartunk amellett, hogy az nincs rendjén, hogy a sajtóba nem alátámasztott belső rendőrségi jelentés került“ – mondta Benková. Nováková hivatalos jelentésében az áll, hogy Slota háromszor is picsának nevezte.

Az SNS elnöke nem sokkal a botrány kipattanása után is elég vulgárisan nyilatkozott a rendőrnőről. "A rendőri kötelékben és a hadseregben nem különböztetik meg a férfiakat és a nőket. Ha ez a nő összekeveri a rendőri szervet a nemi szervvel, hát arról nem tehetek" - mondta a TA3 televíziónak.

Az ügy ezzel lezárult, a fiatal rendőrnő nem kér elégtételt a vulgáris szavakért. Egy rendőr ellen intézett verbális támadás ma csak kihágásnak számít Szlovákiában, Slotát pedig képviselői mentelmi joga is védi." (kitekintő/bumm.sk)

Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése