Az Országos Választási Bizottság kimondta, hogy a Jobbik Magyarország a magyaroké szlogenje ellentétes az alkotmánnyal, amely kimondja, hogy "a Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők". Arra hivatkozott, hogy a szlogen ezért nem felel meg a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásnak, és így sérti ezt a választási alapelvet.

Bordás Vilmos Fidesz-delegált ezzel szemben arról beszélt: a jelmondatot magát kell nézni. Mint mondta, a kisebbségek Magyarországon ugyanolyan magyarok, mint bárki, ezért nem támogatja a jogsértés megállapítását. (index)

Szubsztitúció

A szlovák Választási Bizottság szerint alkotmánysértő az SNS szlogenje, amely szerint "Szlovákia a szlovákoké!"; a testület erről szerda esti ülésén döntött.

Boris Zala Smer-delegált ezzel szemben arról beszélt: a jelmondatot magát kell nézni. Mint mondta, a kisebbségek Szlovákiában ugyanolyan szlovákok, mint bárki, ezért nem támogatja a jogsértés megállapítását. (orulunkvinent.blog.hu)
Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése