A lakosság kulturális színvonalának emelése az egyik legfontosabb célja a pécsi rendezvénysorozatnak. El szeretnénk érni, hogy a pécsiek jóval nagyobb tudáskészletet és információhalmazt halmozzanak fel a kultúrával kapcsolatosan, mint amivel jelenleg rendelkeznek. A rendőrség együttműködésével megvalósuló nagyszabású projekt az év végére remélhetőleg megsokszorra a pécsiek tudását.

Mindennek gyakorlati megvalósításaként a pécsieknek meg kell tanulniuk egy bizonyos információtömeget, mely a magyar kultúrával kapcsoltos fontos, hasznos, és a mindennapi életben is jól használható tudást tartalmaz. Az új tudás birtokában a lakók kétségtelenül közelebb kerülnek a kultúrához, sokkal könyebben megértik majd ezután azt.

A rendőrség járőrözés során rendszeresen ellenőrizni fogja, hogy a város lakói valóban megtanulták-e az elvártakat. A lakosok kötelesek lesznek a rendőri felszólításra előadni kulturával kapcsolatos tudásukat. A rendőrök direkt kérdések útján ellenőrzik majd a tudást. Amennyiben valaki nem tud bizonyos dolgot helyesen előadni az elvárt tudásanyagból, az esetben az év hátra levő lészét börtönben fogja tölteni, mindannyiunk érdekében.

Elvárt tudáskészlet

- A gimnáziumi irodalom tankönyvben szereplő összes magyar író, költő édesanyjának neve, születési éve, műveinek száma, valamint mindegyiküktől egy mű előadása latin fordításban.
- Munkácsy Mihály által használt barna színváltozatok felsorolása, ISO kódszám alapján
- Száz darab húsz betűnél hosszabb magyar szó hibátlan kimondása (visszafelé is!)
- Spiró György magyarellenes verseinek ismerete
- Szabó István ügynökmúltjának beállítása pozitív tettként
- A Jókai Mór regényeiben leírt "p" betűk felsorolása
- A magyar-sumér-űrlény származási kapcsolat hihető bizonyítása
- Bak Imre festményeinek megmagyarázása, művenként minimum 50000 karakter terjedelemben

még: http://www.pecs2100.hu

Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése