Büdös oláhozás - Bukarestben is letették névjegyüket fociszurkolóink és viszont: "Mennyi ideig tartja egy magyar nő a sz*rt magában? 9 hónapig" - hergelték a bukarestiek a magyarokat.Az KDNP szerint ez a transzparens minden embert sért, akit magyar anya szült, ezért igenis diplomáciai fellépésre van szükség. Szerintük a Külügyminisztérium (KüM) és a rendészeti minisztérium vagy megoldja az ügyet csütörtökig, vagy nagy valószínűséggel a budapesti visszavágón az újpesti szurkolók teszik ezt meg.

Az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című romániai magyar napilap szerint "ritkán láthattak a bukarestiek annyi árpádsávos zászlót, magyar nemzeti lobogót, tetovált horog- és nyilaskeresztet, mint csütörtökön délután, amikor a bukaresti Északi pályaudvarra befutott a szerelvény az újpesti szurkolókkal". Néhány percig a román főváros legnagyobb vasútállomása "büdös oláh, büdös cigány!" felkiáltásoktól volt hangos.

A bukaresti lap szerint még jóformán meg sem állt a szurkolókat szállító szerelvény, máris mindenféle eszközökkel kezdték dobálni, köpködni és teljes torokból káromolni az újpestiek a román újságírókat - olvasható az ÚMSZ-ben.

Botrány már a határon is

A manna.ro nevű román hírportál beszámolója szerint az újpesti szurkolók már a román határ átlépése után is botrányosan viselkedtek. A vonattal utazó drukkerek a határon való átkelés után meglebegtettek egy transzparenst, amelyen egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térkép, valamint egy "Erdély a magyaroké!" felirat volt látható. A dévai és simeriai állomásokon sörösdobozokat dobáltak, és üdítővel, vízzel locsolták le a megállóban várakozó utasokat, valamint "lecigányozták" a helyieket. (mti/atv.hu)

Frissítés (07.22.)

A bukaresti Adevărul címlapon kér bocsánatot nem csak a nőktől, hanem a magyaroktól is, kérve őket, hogy a szégyellni való mondatok miatt ne az egész románságot hibáztassák.


További részletek itt: Antagon


Az agnews24 szerkesztősége szívesen lát minden hozzászólást!

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez.

Megjegyzés küldése